Oskrba, ki traja neprekinjeno

24-urna oskrba na domu

Varnost starejših v domačem okolju postane resna težava, ko je nevarnost padcev ali poškodb zaradi starosti ali drugih bolezenskih stanj prevelika. Prav tako se lahko stopnjuje potreba po pomoči pri opravljanju osnovnih življenjskih funkcij kot so prehranjevanje, osebna higiena in gibanje. Mnogokrat je domača 24-urna oskrba prevelik zalogaj za domače, zato ProDomi dnevno varstvo združuje z programom nočne oskrbe.

24-urna oskrba starejših na domu je primerna za vse, ki izgubljajo samostojnost, a si kljub temu želijo ostati čim dlje v svojem domu, ne da bi s tem obremenili svoje skrbnike. Zato je naša oskrba na voljo 7 dni v tednu, tudi ob vikendih in praznikih.

 

Kaj vključuje 24-urna oskrba na domu?

Za vas organiziramo izbor dveh pomočnic, ki živita z uporabnikom in se običajno menjata na teden dni. Vključuje vso pomoč, ki je zajeta v programih dnevno varstvo in nočno varstvo:

  • Pomoč pri osnovnih življenjskih funkcijah.
  • Pomoč pri ohranjanju urejenosti doma in socialne aktivacije.
  • Strokovna pomoč v primeru težjih bolezenskih stanj.
  • Celonočna razpoložljivost pomočnice ali pomočnilka.
  • Pomoč pri mobilnosti.
  • Skrb za zmanjšanje nevarnosti in poškodb ob nočnem vstajanju.
  • Skrb za enakomerno spreminjanje spalnega položaja osebe.

Pomočnici zagotavljata pomoč pri vsakodnevnih opravilih kot so priprava obrokov, osnovno čiščenje, skrb za osebno higieno, nakupovanje itd. Pomočnici pa sta uporabnikom tudi na razpolago za pogovor, tovarištvo in toplino, kar je v tem obdobju še toliko bolj pomembno.

Naroči posvet
Kdaj vas lahko pokličemo?

Vedno na voljo

ProDomi strokovna pomoč

Naše pomočnice so laično usposobljene osebe z izkušnjami uslug pomoči na domu, zato poskrbimo za celodnevno varstvo s kakovostnejšo varnostjo uporabnika. Nudimo strokovno svetovanje v primerih težjih bolezenskih stanj kot je demenca, Alzhaimerjeva bolezen, bolezni srca, pri paliativni oskrbi in predvsem pri inkontinenci, kopanju in transferjih v kopalnici pa poskrbimo za ustreznost prijemov pomočnice in izbire pripomočkov, ki vplivajo na varnost uporabnika in pomočnice.