Multipla skleroza je kronična vnetna demielinizacijska nevrološka bolezen. Bolezen lahko prizadane tako mlade kakor tudi osebe v zrelih letih.

Kako pomagamo osebam, ki jih je prizadela multipla skleroza?

Multipla skleroza je kronična vnetna demielinizacijska nevrološka bolezen. Bolezen lahko prizadane tako mlade kakor tudi osebe v zrelih letih.
Multipla skleroza poteka v zagonih, zato opazimo tudi obdobja izboljšanj. Pri njej izstopajo vnetna žarišča osrednjega živčevja in plaki v možganih.

Prizadetost se z leti stopnjuje, predvsem pri nevroloških izpadih v nogah. Pojavljanjo se motnje vida in govora ter nepovezanost gibov. Vsako poslabšanje vodi v telesno prizadetost osebe.

Prvi zagoni bolezni so redki in blagi in ne puščajo hujših prizadetosti. Z ustreno terapijo jih lahko zaustavljamo.

Rezultat iskanja slik za multipla skleroza

Pomoč pri domači oskrbi

Oseba, ki je obolela za multiplo sklerozo, potrebuje povečano pozornost pri ustrezni komunikaciji s poudarkom na empatičnem odnosu. Priporočljiva je priprava obrokov, ki vsebuje veliko vitaminv b1-b12. Potrebuje tudi ustrezno pomoč na domu ob nastopu nevroloških motenj in nadzor nad terapijami.

ProDomi poskrbi za pomočnico, ki bo vaši osebi nudila pomoč na domu. S svojimi izkušnjami in ob pomoči strokovne sodelavke bo poskrbela ze vse potrebe obolelega.

Pomagali vam bomo pridobiti ustrezno pomočnico ter potrebno podporo, ki jo potrebujete za razbremenitev in ustrezno pomoč vaši dragi osebi, ki jo je prizadela bolezen multiple skleroze.