Poskrbite za nočno varstvo starejših

Nočno varstvo

Starejšim omogoča mirnejši spanec, zmanjša nevarnost poškodb ponoči in zagotavlja spremljanje bolezenskega stanja, saj se to ponoči lahko nenadzorovano poslabša. V ProDomi zato omogočamo oskrbo starejših vso noč.

Tudi vi si zaslužite mir za dober in kakovosten spanec. S pomočjo izbranega pomočnika ali pomočnice boste razbremenjeni, poskrbeli pa boste tudi za svoje zdravje. V ProDomi nočno oskrbo starejših razdelimo med več pomočnic in pomočnikov in tako omogočimo dobrobit vseh vpletenih.

Celonočna razpoložljivost pomočnikov.​

Poskrbite za mirno noč svojih dragih. 

  • Pomoč pri zdravilih in bolezenskih stanjih.
  • Pomoč pri mobilnosti.
  • Zmanjšanje poškodb ob nočnem vstajanju.
  • Spreminjanje spalnega položaja osebe.
Naroči posvet
Kdaj vas lahko pokličemo?

Kaj je nočno varstvo starejših?

Izpostavljamo

Nočno varstvo s pomočnikom

Za vas organiziramo izbor pomočnica ali pomočnice, ki bo prespala na domu osebe in tako zagotovila ustrezno varnost. Čez noč ji bo na voljo, ko bo potrebovala pomoč pri zdravilih, zmanjšanju tesnobe, odvajanju in pri mobilnosti. Z njeno pomočjo se bodo zmanjšale možnosti padcev in poškodb.

Nočno varstvo je posebej pomembno za osebe, ki vstajajo neorientirane, neprecenljivo pa za tiste, ki potrebujejo pomoč, da čez noč ob enakih presledkih spreminjajo položaj v postelji.

Naroči posvet
Kdaj vas lahko pokličemo?

Nočna oskrba kot rešitev za domače

Ponoči pomočnica počiva v ločenem prostoru in zanjo pripravljeni postelji. Med dežurstvom pomaga in poskrbi za varnost uporabnika pri vseh potrebah, ki se čez noč pojavijo. Nočno varstvo s tako organizacijo razbremeni skrbnike, saj je pomembna tudi njihova mirna noč.

Naroči posvet
Kdaj vas lahko pokličemo?

Vprašanja na katera si odgovorimo

V kolikor mislite, da potrebujete nočno varstvo za starejše, vas vabimo, da odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Me skrbi za varnost svojih dragih, ko so sami ponoči?
  • Ali moji dragi ponoči potrebuejo pomoč pri jemanju zdravil in na poti do stranišča?
  • Ali sami z družino spite težje ponoči, zaradi skrbi za svoje drage?

Morda je za vas bolj primerno dnevno varstvo, kjer poleg varnosti in udobja poskrbimo tudi za socialne aktivnosti. Več informacij najdete TUKAJ